Behöver du golfkläder?

av | 11 Januari, 2019

Är det så att du spelar golf, eller har tänkt att börja med denna sport, så är det en god idé att satsa på rätt sorts golfkläder. Inom golfkläder finns det en hel del att välja mellan. Ofta så är det krav på att vara klädd på ett propert sätt. Sedan är det även bra att ha golfskor, golfhandskar, golfstrumpor, keps med mera. Förr var det en större etikett, och en klädkod för att få vistas på golfbanan. Idag är det inte lika strikt, men att spela med bar överkropp till exempel är inte en bra idé. Det får man nämligen inte! Sen finns det specifika golfbanor som har kvar klädkod, som att män ska ha långa byxor och tröja med krage till exempel.

Underlätta golfspelet med rätt kläder

Att man väljer att ha en viss sorts golfkläder är även för att det är lättare att spela då. Att spela i jeans är inte särskilt bekvämt, utan det är bättre att ha byxor i elastiskt material. Sedan en pikétröja till det. Golfskor ger bra grepp, man vandrar en hel del mellan hålen, så det är bra om de är bekväma med. Golfhandskar är även det bra att satsa på, eller ofta är det en man har, för att få bra grepp om klubban. En keps är också bra då den skyddar dig mot solen.

Så ska du börja spela golf är det inte fel att satsa på rätts sorts golfkläder. Du som redan spelar kan uppdatera garderoben lite, aldrig fel med lite nytt!