Colmar (15 st)

Colmar erbjuder ett brett sortiment av unika plagg med oklanderlig kvalitet. Här hittar du jackor, västar och byxor från Colmar som kan bäras året runt och är lika snygga på stan som i skidbacken. Colmars berättelse tar sin början redan år 1923, då entreprenören Mario Columbo grundade en fabrik som tillverkade filthattar i den italienska staden Monza. Varumärket - vars namn är en sammanskrivning av Marios förnamn och efternamn - växte snabbt i popularitet och efter ett par år började man tillverka arbetskläder som även kunde användas som skidkläder.

Efter att under 40-talet ha utvecklat och förfinat sina material började Colmar på 50-talet att designa sina plagg med större fokus på rådande trender i modevärlden, vilket gjorde stor succé hos stilmedvetna skidåkare. Dåtidens tighta, åtsittande skidmode var på sina håll mycket obekväma och opraktiska att bära, men Colmar revolutionerande marknaden med hjälp av tyger och finesser som gjorde plaggen funktionella, snygga och mycket komfortabla.

Numera är Colmar en av de största och mest kända tillverkarna av vintersportkläder i hela världen. Varumärket har bland annat varit huvudsponsor för alpina skid-VM, levererat kläder till några av världens största skidskolor och blivit omåttligt populärt både för den professionella eliten som för den glade friåkaren.

Produkter
Colmars högteknologiska, högpresterande och extremt lätta kläder är lika användbara i skidbacken som till vardags. Colmars unika kombinationen av funktion och stil är en av nycklarna till varumärkets framgång - kärleken till innovativa lösningar och kvalitetsmaterial går hand i hand med medveten, genomtänkt design. I sortimentet finns allt ifrån jackor för både varma och riktigt kalla dagar till skidbyxor, mössor och t-shirts.

Colmar och Colmar Originals
Colmar tillverkar sina plagg i två olika linjer: Colmar och Colmar Originals. Hos Colmar Originals, som startades 2009, har Colmar tagit tillvara på sin originaldesign och format ett sortiment av retro-inspirerade, stilrena plagg. Kläderna från Colmar Originals passar lika bra i skidbacken på golfbanan eller i stan, och framför allt Colmar Originals jackor har blivit oerhört populära tack vare sin snygga design och grymma kvalitet.

Linjen Colmar fångar i sin tur upp och utmanar de modernt rådande trenderna inom framför allt skidmode. Colmar har även samarbetat bland annat med den svenske skidikonen Jon Olsson, som designat egna plagg åt varumärket.

Colmar - ett varumärke för dig som:
- Vill ha stilrena, retro-inspirerade plagg
- Vill ha skyhög kvalitet och funktion
- Vill ha en perfekt jacka såväl sommar som vinter